Sázení „aleje k lipám

Publikováno 12.9.2017 uživatelem

78241689neděli 22. října v 14:00 hodin proběhne sázení stromů v Aleji k lipám, a to v poli za obcí
Dobroslavice ve směru k Jilešovicím. Zájemci o pomoc s výsadbou budou potřebovat rýč a kanystr s vodou. Vítáme i kbelík kompostu.

Spolek Dobro-vize, který akci organizuje, nabízí i možnost adopce svého stromu. K adopci se můžete přihlásit do 30. září 2017, a to na e-mail irka.stastna@gmail.com. Spolek vám připraví dřevěnou tabulku se jménem, kterou si k sazenici připevníte. Následně se o svůj strom můžete starat. Jednorázový příspěvek 200,- bude sloužit k udržení péče o alej během následujících let. Dvacet šest ovocných stromů bude růst na pozemku ve vlastnictví obce, které tímto děkujeme za vstřícnost i podporu.

Projekt Alej k lipám byl v roce 2017 finančně podpořen Nadací Via v programu Živá komunita, a to díky štědré podpoře manželů Hany a Dalimila Dvořákových, manželů Silke a Jaroslava Horákových a dalších dárců.

A jakou práci už máme za sebou? Nejprve byl pozemek vytyčen, následně jsme jej zorali, zbavili kamenů a následoval výsev travního semene. Nádherně kvetoucí luční květiny lákaly do budoucí aleje včely, čmeláky i řadu motýlů během celého léta. Podívejte se na naši fotogalerii. Všechnu práci děláme zdarma ve volném čase, protože považujeme za důležité podílet se na péči o krajinu v místě, kde žijeme. Budeme velice rádi, pokud se zapojíte i vy.

Irena Šťastná